Burger by `Made by Mama` med et italiensk twist
Ligesom alle os andre, elsker Anna og Morten også en god burger.
Indholdet kan varieres, men her får du opskiften på Made by Mamas Signatur burger!
Anna har nøje sammensat indholdet så du får en delikat smagsoplevelse, en cremede balsamico løgkompot, og den lækreste luftige burgerbolle.
Burgerbollerne er lavet på Khorasan KAMUT® mel, som er en fuldkorns durum-melblanding.
Ud over en god bøf og sprød salat, skal der mozzarella og løgkompot lavet på mørk Balsamico i. Som dressing, trøffelmayonnaise og tomatsauce selvskrevet.
DET SKAL DU BRUGE...
BUGERBOLLER
• 1 pose Khorasan KAMUT® mel (tørgær er med i pakken), Made by Mama
• 2 dl væde fra en pose Mozzarellaost
• 1,5 dl lunt vand (NB - har du ikke væde fra Mozzarella osten brug da 3,5 dl lunt vand)
• 1 tsk salt (melet er saltet, derfor ikke mere salt)
• 1 tsk sukker
• ¼ tsk kardemomme (kan udelades)
KRYDDERSMØR & TOPPING TIL BURGERBOLLERNE
• 100 gram smeltet smør
• 1 spsk pizzakrydderi, Made by Mama
• 1 – 2 spsk sesamfrø
LØGKOMPOT
• 1 god sjat olivenolie, Made by Mama
• 1 spsk smør
• 6 store løg
• 3 dl vand
• 100 gram sukker
• 1/2 dl mørk Balsamico I.G.P., Made by Mama
• Salt & peber fra kværn
ØVRIGT BURGERFYLD
• Trøffelmayonnaise, Made by Mama
• Hakkebøf / stegt på panden eller på grillen ude i det fri
• Tomatsauce, Made by Mama
• Mozzarellaost
• Salatblade
• Salt og peber
SÅDAN GØR DU
BURGER BOLLER AF KAMUTMEL
Bag gerne bollerne i god tid. Sæt dejen over dagen før eller om morgenen og bag bollerne senere på dagen.
Hævetiden er vigtig, for at få lette og luftige burgerboller.
Kom alle ingredienser til bollerne i en røreskål og ælt i minimum 10 minutter.
Brug meget gerne en røremaskine.
Smør lidt olivenolie i bunden af en stor skål, kom dejen i og læg et fugtigt viskestykke over skålen.
Det er vigtigt, at den får lov til at hæve et lunt sted i minimum 1,5 time.
Drys køkkenbordet med lidt mel og hæld forsigtigt den hævede dej ud på bordet.
Skær dejen ud i passende stykker, alt efter om du vil lave store, medium eller små boller til sliders.
Vej dejen af før du deler den ud i mindre boller - på den måde sikrer du, at bollerne bliver lige store.
I en portion dej bliver der til 4 meget store / 8 medium eller 12 små boller.
Form hver dejkugle til en fin rund bolle og fordel bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over, og sæt bollerne til efterhævning et lunt sted. De skal hæve til dobbelt størrelse.
Det kan tage alt fra 30 minutter til 1 time eller lidt mere. Tålmodighed betaler sig her.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
KRYDDERSMØR & TOPPING TIL BOLLERNE
Mens dejen hæver, smeltes smørret i en lille gryde. Det må ikke brune. Kom pizzakrydderiet i smørret og lad det lige boble op. Sluk for blusset og lad smørret trække.
De smukt hævede boller pensles forsigtigt med det let flydende smeltede kryddersmør. Brug en blød bagepensel. Drys sesamfrø på toppen og sæt pladen i ovnen. Gem resten af smørret til samlingen af burgeren.
Bagetiderne er vejledende, da ikke to ovne er ens:
• 4 store boller bages ca. 20 minutter
• 8 mellem bages ca. 15 min
• 12 små bages ca. 10 minutter
Afkøl de bagte boller på en rist.
LØGKOMPOT
Hvis ikke du har et glas løgkompot klar i køleskabet, kan du nemt lave dit eget.
Løgkompot smager også skønt til andre former for kødretter, på smørrebrød og i en hot dog. Kompotten kan du lave flere dage i forvejen, eller mens dejen hæver.
Pil og halver løgene. Skær de halve løg i tynde både. Svits løgene i olie og smør. Løgene må endelig ikke brune - de skal klares.
Tilsæt vand, sukker og mørk Balsamico I.G.P. Lad kompotten simre ca. 15 minutter, eller til du har en cremet kompot. Smag til med salt og peber efter ønske. Juster evt. smagen med en lille ekstra sjat Balsamico og måske en lille sjat vand. Kan opbevares i et tætsluttende glas i køleskabet i 1 – 2 uger.
FINALEN - BURGEREN SAMLES
Samtidig med at bøfferne steges ristes bollerne.
Halvér bollerne og pensl skærefladen med det resterende kryddersmør. Rist bollen godt af på en varm pande eller på grillen, til let gylden.
Smør de to halvdele med trøffelmayonnaise og læg derpå det valgte fyld lagvis i bollen; salat, bøf, tomatsauce, mozzarella og løgkompot. Hold evt. burgeren sammen med et træspyd.
Er du en trøffelelsker som os, kan du med fordel toppe burgeren med lidt trøffelolie inden du sætter låget på.
Det smager himmelsk!
BUON APPETITO!