Cremet, fyldig og fuld af umami – denne pastaret med svampe og trøffelcreme er ægte comfort-food. Perfekt til en kølig efterårsdag!
Denne ret kombinerer den jordede smag af svampe med fløde, parmesan og et strejf af trøffel. Pasta Fidanzati, med sin snoede form, fanger saucen perfekt og gør hver bid ekstra lækker. Servér gerne med en sprød, frisk salat på siden for at balancere de fyldige smage.
Opskift: 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
400 g Pasta Fidanzati
1 god sjat ekstra jomfruolivenolie
1 løg, finthakket
250 g blandede svampe (fx brune champignon), rensede og skåret i rustikke stykker
4 stilke frisk timian
1 laurbærblad (kan udelades)
1 fed hvidløg, fintrevet
1 sjat hvidvin (kan erstattes med lidt vand)
2 dl piskefløde
½ økocitron (revet skal og saft)
1 glas hvid trøffelcreme
1 håndfuld revet parmesanost
Trøffelsalt fra kværn
Lidt kogevand fra pastaen
SÅDAN GØR DU
Kog pastaen
Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken.
Gem lidt af kogevandet til at justere saucens konsistens senere.
Lav svampe- og trøffelsaucen
Varm olivenolie i en pande, og sautér løget, til det bliver let gyldent.
Tilsæt svampe, timian og laurbærblad, og steg videre, til svampene begynder at afgive væske. De må ikke branke!
Rør fintrevet hvidløg i, og svits kort.
Hæld en sjat hvidvin eller lidt vand på panden, og lad det hurtigt koge ind.
Hæld fløden over svampeblandingen, og lad det simre i 5-10 minutter, så smagene samler sig.
Smag saucen til
Rør citronskal og -saft i saucen.
Tilsæt 2-3 teskefulde trøffelcreme – smag dig frem, afhængigt af hvor kraftig trøffelsmag du ønsker.
Vend den revne parmesanost i, og smag til med trøffelsalt og peber.
Justér konsistensen med lidt af det gemte kogevand, hvis saucen er for tyk.
Saml retten
Vend den kogte pasta i saucen, og lad den absorbere alle de lækre smage.
Servering
Anret på varme, dybe tallerkener.
Top med mere revet parmesan og et par dryp trøffelolie for ekstra intens smag.
Servér gerne med en blandet, sprød salat toppet med mørk balsamico.
En elegant, men nem ret, der bringer smagen af italiensk luksus hjem til dit eget køkken!