Gammeldags æblekage med et italiensk twist
(3-4 personer)
Der er noget særligt nostalgisk ved en god gammeldags æblekage – den smager af barndom, mormorhygge og efterår i én skål. Her har vi givet klassikeren et italiensk pift ved at bruge Brutti ma Buoni – sprøde, luftige hasselnøddemakroner, der tilfører det helt rigtige knas til æblemosens bløde sødme.
Er det en æblekage? Ja.
Er det en perfekt undskyldning for at spise dessert til hverdag? Også ja.
Ingredienser
4 store æbler
En lille sjat vand
Sukker efter smag (afhænger af æblernes syrlighed)
4–5 dråber hvid Balsamico, Made by Mama
12 stk ristede hasselnøddekerner (kan udelades)
1 pose Brutti ma Buoni (italienske hasselnøddemakroner)
2 dl piskefløde
4 små stilke rosmarin til pynt (kan udelades)
Servering: Brug cocktailglas, café latte-glas eller små skåle – så ser desserten ekstra indbydende ud!
Sådan samler du desserten
Lige før servering:
Læg et lag knuste makroner i bunden af hvert glas.
Top med et lag æblemos.
Gentag – mere knas, mere mos!
Slut af med en god klat flødeskum og et drys af de sidste knuste makroner.
Drys evt. med ristede hasselnødder og pynt med en lille rosmarinkvist (hvis du føler dig ekstra fancy).
Tips & Tricks
Vil du spice det op? Smag æblemosen til med vaniljesukker, kanel eller kardemomme – det gør den endnu mere uimodståelig.
Vil du spare lidt på kalorierne? Brug skyr eller græsk yoghurt i stedet for flødeskum – det giver en friskere, lettere version.
Fun fact: "Brutti ma Buoni" betyder "grimme, men gode". Og JA – de er forbandet gode! Prøv dem også til en god kop kaffe, hvis du kan lade være med at spise dem alle direkte fra posen.
Velbekomme – og husk, at æblekage jo teknisk set er baseret på frugt, så den tæller næsten som sund!