Fastelavnsboller med pistaciecreme

🍽 Antal: 16 stk.

Denne opskrift er udviklet af Magasinet Lækkerier i samarbejde med Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel. Her får du en fastelavnsbolle med en blød gærdej, fyldt med remonce, Made by Mamas skønne pistaciecreme og en luftig konditorcreme med pistacie.


Ingredienser

Gærdej

  • 125 g vand
  • 25 g gær
  • 40 g sukker
  • 4 g salt
  • 3 g kværnede kardemommefrø
  • 375 g hvedemel (gerne tipo 1)
  • 100 g æg
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 100 g blødt smør

Konditorcreme med pistacie

  • 230 g sødmælk
  • 45 g piskefløde
  • 40 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 25 g majsstivelse
  • 30 g æggeblommer
  • 60 g usaltet smør
  • 30 g pistaciecreme fra Made by Mama
  • 400 g piskefløde

Topping

  • 80 g pistaciecreme fra Made by Mama

Sådan gør du

1. Gærdej

  1. Rør vand, gær, sukker, salt, kardemomme, mel og æg sammen i en røremaskine med dejkrog i 8-10 min.
  2. Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køl natten over.

2. Remonce

  1. Rør marcipan, rørsukker og smør sammen til en ensartet masse.

3. Form bollerne

  1. Rul den kolde dej ud til en firkant på et meldrysset bord.
  2. Skær dejen i firkanter (ca. 8 x 8 cm).
  3. Læg 1 tsk. remonce i midten af hver firkant.
  4. Fold de fire hjørner ind mod midten, klem dejen godt sammen, og tril den til en bolle.
  5. Placer bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.

4. Bagning

  1. Bag bollerne ved 190°C (varmluft) i 8-10 min., til de er gyldne.
  2. Lad dem køle helt af.

5. Konditorcreme med pistacie

  1. Skrab vaniljekornene ud, og mas dem med lidt af sukkeret.
  2. Opvarm vaniljesukkeret, sødmælk, fløde, resten af sukkeret, majsstivelse og æggeblommer i en gryde under konstant omrøring.
  3. Når cremen koger og tykner, tages den af varmen.
  4. Tilsæt smør og pistaciecreme, og blend den glat med en stavblender.
  5. Afkøl cremen i en lufttæt beholder i køleskabet.
  6. Rør cremen glat, tilsæt piskefløde, og pisk den luftig.
  7. Fyld en sprøjtepose med stjernetylle med cremen.

6. Samling

  1. Skær toppen af bollerne, så der er hul ned til remoncen.
  2. Sprøjt ½ tsk. pistaciecreme i hver bolle.
  3. Fyld resten med konditorcreme, og lav en flot ring på toppen.
  4. Sprøjt ½ tsk. pistaciecreme i midten af ringen.

Server fastelavnsbollerne straks og nyd dem!