Cremede Pastareder med Laks & Spinat

En elegant, men hurtig pastaret – perfekt som forret, let hovedret eller sommerfrokost. Cremet mascarponesauce, frisk spinat og røget laks giver en perfekt balance mellem fylde og friskhed.

Denne ret er nem at lave til mange gæster, og de smukke pastareder ser imponerende ud på tallerkenen.

Opskift: 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

400 gram pasta Trenette

2 spsk ekstra jomfruolivenolie
250 gram spinat, evt. spinat med stilke

2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg, finhakkede

2 dl tør hvidvin
250 gram Mascarpone
1 citron, reven skal og lidt saft
Peber fra kværn,

400 gram røget laks, revet i strimler

2 spsk kapers, gerne dem i olie
1- 2 spsk peberrod, fintrevet (smag til)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie

SÅDAN GØR DU

Kog pastaen
Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
Hæld vandet fra, og gem lidt af kogevandet.

Forbered spinaten
Varm 2 spsk olivenolie på en pande.
Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen under omrøring.
Tag spinaten af panden, og læg den til side.

Lav mascarponesaucen
Varm de sidste 2 spsk olivenolie på panden, og svits hvidløget i 1 minut – det må ikke tage farve.
Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
Skru ned for varmen, og rør mascarpone i, til den smelter.
Varm saucen igennem i 2-3 minutter.
Smag til med revet citronskal, lidt citronsaft og revet peberrod for ekstra friskhed.

Saml retten
Vend den afdryppede pasta i saucen, og rør forsigtigt den stegte spinat i.
Tilsæt den røget laks i strimler, og krydr med rigeligt peber.

Servering
Drej smukke pastareder med en gaffel, og anret dem på en varm tallerken.
Drys med kapers og evt. finthakket saltet citron.
Dryp med lidt ekstra jomfruolivenolie, og servér straks.

Tip! Vil du gøre retten endnu mere luksuriøs? Steg kapers sprøde på en tør pande, og drys dem over retten lige inden servering.
Hvis du har saltet, fermenteret citron, kan du finhakke skallen og blande den i retten – det smager fantastisk!
Pas på med salt, da både kapers og røget laks giver en naturlig saltet smag.


En smuk, lækker og cremet pastaret, der er klar på under 20 minutter!