Pull Apart Bread - med Pizza Krydderi

Et uimodståeligt, smørmættet brød med masser af smag! Perfekt som tilbehør til middagen eller som en lækker snack. De små, luftige dejstykker gør det nemt at brække brødet fra hinanden – deraf navnet "pull apart".

Brødet bages med en cremet kryddersmør, der smelter ind i dejen og giver en dyb, krydret smag. Top det med friskrevet parmesan og rosmarin for ekstra lækkerhed!

Du skal bruge...

​​​​​​​DET SKAL DU BRUGE

 

Tip! Hvis du har overskydende kryddersmør, kan det bruges på rugbrød under pålæg, i en bagt kartoffel eller til stegning.
Servér brødet til supper, grillretter eller tapas – eller nyd det alene med en god olivenolie til at dyppe i.


Et lækkert og luftigt brød, der smager af hygge og kærlighed! 

SÅDAN GØR DU

Lav dejen
Kom mel, gær og vand i en skål, og ælt det til en smidig og blank dej.
Brug gerne en køkkenmaskine med dejkrog – ælt i minimum 10 minutter.
Dæk dejen til, og lad den hæve i 1,5 time et lunt sted uden træk.

Lav kryddersmørret
Rør blødt smør sammen med krydderurter, hvidløg, citronsaft, salt og peber.
Lad smørret trække i min. 30 minutter – gerne natten over for mere smag.

Form brødet
Drys lidt mel på bordet, og hæld den hævede dej ud.
Del dejen i 16 lige store kugler.
Rul hver kugle ud som en mini pizza (Ø: ca. 10-12 cm).
Smør hver dejcirkel med kryddersmør, og drys med revet parmesan.
Smør en rugbrøds- eller sandkageform med smør.
Fold dejcirklerne på midten (som en halvmåne), og stil dem oprejst i formen med den buede side opad.
Pynt evt. med rosmarin på toppen.
Dæk formen med husholdningsfilm, og lad brødet efterhæve i 30-45 minutter, til det har dobbelt størrelse.

Bag brødet
Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
Dryp lidt olivenolie på toppen, og drys med parmesan & havsalt.
Bag brødet i 30-45 minutter, til det er gyldent & gennembagt.
Lad det afkøle på en bagerist, og server det lunt.

Brødet kan lunes i ovnen igen næste dag. Er der rester, kan de skæres i små terninger, og ristes sprøde i ovnen. Bruges som croutonner / topping i salater og på supper.

Pull apart brød ”træk-fra-hinanden brød” er en amerikansk opfindelse. Brødet findes i alle mulige varianter – blandt andet i en meget populær version a la pizza som denne.