Italiensk Affogato - iskaffe dessert

Skønneste opskrift på den italienske isdessert affogato.

Anna har igen udarbejdet en fantastisk opskift - denne gang med Made by Mamas helt egen affogato.
Med udgangspunkt i Nocciolata chokolade smørecremen, og med pift fra den skønne italienske espresso kaffe.

Isen laves dagen inden du skal lave desserten. 

Du skal bruge...
Nok fyld til min. 8 kopper med 2 kugler i hver.

 
Sådan gør du...

Glasset med Nocciolata skal måske lige røres op inden brug.
Du skal være opmærksom på at hasselnødde-chokoladen let kan skille, og bør omrøres ved brug.
Kom hele glassets indhold i en stor røreskål og hæld piskefløden henover.
Tilsæt evt. smagsgiver i form af vanilje, lakrids, likør - Men du behøver det ikke. 

Pisk Nocciolata og piskefløden sammen til en cremet konsistens.
Brug røremaskine eller håndpisker.
Start med lav hastighed og sæt derpå lidt mere fart på.
MEN PAS PÅ - man må endelig ikke piske for meget, så bliver cremen grynet og stiv. Pisk stille og roligt, lav et par stop undervejs og check konsistensen. Cremen skal være blød og luftig.

Fordel cremen i en plast bøtte, der kan komme i fryseren og lad creme fryse minimum 3 timer eller til næste dag.

Tag den ud af fryseren 10–15 minutter før isen skal anrettes.  

ANRETNING

Lav espresso shots. Kom to kugler is i hvert sit lille glas og hæld den varme kaffe udover isen lige inden servering.

Pynt fx med karamelkugler eller reven chokolade. Sæt en teske i glasset så man kan spise isen og røre rundt med den.