Anna fra Made by Mama har lavet en dejlig nem opskift på spaghetti - perfekt til sultne unger efter skoletid.
Retten kan nemt opvarmes dagen efter, om der skulle være noget tilbage - eller måske bruges til madpakken.
Og de unge mennesker kan let selv stå for madlavningen...
Her får du opskiften på 4 portioner som hovedret
Du skal bruge...
- 300 gram spaghetti, Made By Mama
- 1 stor gryde vand
- 2 spsk salt
- 4 snack peber – gerne i blandede farver
- 1 god sjat olivenolie, Made by Mama
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 citron – skal og lidt saft
- 2 dåser tun a´ ca 120 gram i olie
- 1 håndfuld persille – groft hakket
- 1 håndfuld basilikum blade – groft hakket
TOPPING, KRYDDEROLIE
Krydderolien laver du således...
Varm olien forsigtigt op og tilsæt krydderiblandingen. Lad det lige boble let op og tag derpå gryden af varmen. Dette kan med fordel gøres dagen før. Opbevares på patentflaske og bruges som topping på pastaretter og salater m.v.
Sådan gør du...
PASTAEN
Kog spaghettien i rigeligt saltet vand, efter anvisningen på pakken, ca 9 minutter.
- Skyld og rens peberfrugterne, halvér dem og skær dem i strimler.
- Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
- Svits peberfrugterne i olie på en pande ved middel varme.
- Tilsæt hvidløg og reven af citronen. Brug gerne et juliennejern.
- Smag til med salt og peber fra kværn og et par dryp citronsaft.
Hæld vandet fra spaghettien.
- Vend tunstykker, og olien fra de to dåser, i peberfrugtblandingen og kom derpå persille og basilikum med på panden.
- Vend nu hurtigt det hele rundt sammen med spaghettien.
Dryp evt med mere krydderurteolie og pynt med persille. Servér omgående, gerne i opvarmede dybe tallerkener.