Spaghetti med bagte tomater og stegt zucchini

En smagfuld sommerret, der kombinerer søde bagte tomater, saftig zucchini og cremet burrata. Server den med et skvæt citronolie for ekstra friskhed! 

Opskift: 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g spaghetti

    Bagte tomater
  • 200 g cherrytomater, halverede
  • 2 tsk ekstra jomfruolivenolie
  • Et drys salt 
  • 1 tsk akaciehonning eller lidt sukker
  • 1 spsk pastakrydderi 

    Sauce
  • 400 g zucchini, skåret i skiver eller kvarte
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie 
  • 2 glas tomatsauce 
  • 1 tsk pastakrydderi 
  • Peber fra kværn 
  • 1 dl kogevand eller hvidvin
  • 100 g revet parmesan

    Topping
  • 1 burrata
  • Citronolie 

SÅDAN GØR DU

Bag tomaterne

  • Tænd ovnen på 150°C.
  • Læg de halverede tomater med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og akaciehonning/sukker.
  • Drys med pastakrydderi og salt.
  • Bag i ca. 30 min, til de er bløde og let karamelliserede.

    Lav saucen
  • Steg zucchiniskiverne i olivenolie, til de bliver let gyldne.
  • Tilsæt hvidløg, pastakrydderi og peber, og sautér et par minutter.
  • Hæld tomatsaucen i gryden, tilsæt lidt kogevand eller hvidvin, og rør parmesan i.
  • Lad saucen småsimre, mens pastaen koger.

    Kog pastaen
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er al dente.
  • Hæld vandet fra, men gem lidt til at justere saucens konsistens.
  • Vend pastaen i den varme sauce.

    Servering
  • Anret pastaen på et stort fad.
  • Top med de bagte tomater og ekstra parmesan.
  • Læg burrataen på fadet og riv den lidt op, så den cremede midte ses.
  • Dryp med citronolie og servér direkte ved bordet.

Tip! Server retten med et godt stykke brød til at suge den lækre sauce op.