En smagfuld sommerret, der kombinerer søde bagte tomater, saftig zucchini og cremet burrata. Server den med et skvæt citronolie for ekstra friskhed!
Opskift: 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 400 g spaghetti
Bagte tomater - 200 g cherrytomater, halverede
- 2 tsk ekstra jomfruolivenolie
- Et drys salt
- 1 tsk akaciehonning eller lidt sukker
- 1 spsk pastakrydderi
Sauce - 400 g zucchini, skåret i skiver eller kvarte
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie
- 2 glas tomatsauce
- 1 tsk pastakrydderi
- Peber fra kværn
- 1 dl kogevand eller hvidvin
- 100 g revet parmesan
Topping - 1 burrata
- Citronolie
SÅDAN GØR DU
Bag tomaterne
- Tænd ovnen på 150°C.
- Læg de halverede tomater med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og akaciehonning/sukker.
- Drys med pastakrydderi og salt.
- Bag i ca. 30 min, til de er bløde og let karamelliserede.
Lav saucen - Steg zucchiniskiverne i olivenolie, til de bliver let gyldne.
- Tilsæt hvidløg, pastakrydderi og peber, og sautér et par minutter.
- Hæld tomatsaucen i gryden, tilsæt lidt kogevand eller hvidvin, og rør parmesan i.
- Lad saucen småsimre, mens pastaen koger.
Kog pastaen - Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er al dente.
- Hæld vandet fra, men gem lidt til at justere saucens konsistens.
- Vend pastaen i den varme sauce.
Servering - Anret pastaen på et stort fad.
- Top med de bagte tomater og ekstra parmesan.
- Læg burrataen på fadet og riv den lidt op, så den cremede midte ses.
- Dryp med citronolie og servér direkte ved bordet.
Tip! Server retten med et godt stykke brød til at suge den lækre sauce op.