Den ultimative pastaret med kun få ingredienser – men fuld af smag!
Cacio e Pepe er en ægte klassiker fra det romerske køkken, hvor simpelt bliver til noget magisk. ”Cacio e Pepe” betyder bogstaveligt talt “ost og peber”, og det er netop de to hovedingredienser, der giver retten sin intense smag.
Sort peber ristes for at frigive sin aroma, mens friskrevet parmesan smelter sammen med pastavandet og bliver til en silkeblød sauce, der omfavner hver eneste spaghetti.
Retten tager kun 10-15 minutter at lave, og du skal kun bruge fem enkle ingredienser. Servér den med en sprød grøn salat for et perfekt måltid.
Opskift: 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
400 g Spaghetti
1-2 tsk peberkorn
1 god sjat ekstra jomfruolivenolie
1 lille klump smør
2-3 dl pastavand
175 g friskrevet parmesan
SÅDAN GØR DU
Kog pastaen
Kog spaghettien i saltet vand, men kog den 2 minutter kortere end angivet på pakken.
Afdryp pastaen i en sigte, men husk at gemme 3 dl af kogevandet.
Lav saucen
Knus peberkornene i en morter – de skal ikke blive til pulver, men stadig have lidt bid.
Rist de knuste peberkorn på en tør, varm pande i ca. 2 minutter, mens du ryster panden, så de ikke brænder på.
Tilsæt olivenolie og en god klat smør – lad smørret bruse op, men ikke tage farve.
Hæld 1 dl af det varme pastavand i panden, og rør den revne parmesan i, indtil den smelter og danner en cremet sauce.
Saml retten
Vend den kogte spaghetti i panden, og rør godt rundt, så saucen fordeler sig.
Tilsæt lidt ekstra pastavand, hvis saucen virker for tyk – den skal være silkeblød og klæbe til pastaen.
Servering
Servér straks med ekstra friskkværnet peber og masser af revet parmesan på toppen.
Nyd retten alene eller sammen med en sprød grøn salat vendt i ekstra jomfruolivenolie og mørk balsamico.
Tip! Mild eller intens? Brug 1 tsk peber for en børnevenlig version – eller 2 tsk for en stærkere smagsoplevelse.
Ingen morter? Brug en kagerulle til at knuse peberkornene.
Simpelt, hurtigt og smagfuldt – præcis som det romerske køkken elsker det!