Morgenboller af Kamut Pizzamel

Nem opskrift på sprøde og luftige morgenboller – perfekte til en langsom weekendmorgen eller som en hurtig hverdagsfavorit.

Made by Mama KAMUT pizzamel indeholder allerede salt og en nøje afmålt pose gær, så du altid får et perfekt resultat. Opskriften findes også på bagsiden af posen.

Opskift: 4-6 personer

DET SKAL DU BRUGE

1 pose Made by Mama KAMUT pizzamel
Vand (følg anvisningen på posen)

SÅDAN GØR DU

Lav dejen
Ælt dejen sammen i en røremaskine som anvist på posen.
Start langsomt, og øg derefter tempoet, så dejen begynder at "klaske" mod skålens sider.
Efter ca. 10 minutter slipper dejen skålens kanter – så er den færdigæltet.
Dæk dejen til, og lad den hæve i 1,5 time et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.

Langtidshævning:
Vil du have friskbagte boller om morgenen? Dæk skålen til med låg eller husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl natten over.

Form bollerne & efterhæv
(næste morgen)

Tænd ovnen på 225°C, og sæt en skål med vand i bunden af ovnen – det giver en sprød skorpe.

Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen forsigtigt ud.

Del dejen i 8 stykker – skær dem med en dejspatel fremfor at rive dem over.

Form bollerne ved at trække dejen ind mod midten flere gange, indtil de bliver faste.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.

Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.

Bag bollerne
Når bollerne har hævet, snit en rids i dem med en skarp kniv – fx et enkelt snit eller fire små ridser i en firkant.
Dette hjælper bollerne med at hæve bedre i ovnen.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Hold øje undervejs – de skal være gyldne, men ikke mørke.

Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør, ost eller din favorit-topping.

Tip! Bollerne kan også bages med en smule kerner eller frø drysset på toppen.

Hjemmebagte, sprøde og luftige morgenboller – en nem opskrift med et lækkert resultat!