Affogato – is & espresso i skøn forening

Affogato - is & espresso i skøn forening
Affogato er en klassiker fra det italienske dessertunivers – simpel, elegant og helt uimodståelig. Forestil dig en skøn kugle cremet is, der langsomt smelter under en friskbrygget espresso... lyder det ikke som den perfekte afslutning på en middag?

Made by Mama har vi givet affogato et lille twist ved at bruge den lækre Nocciolata hasselnødde-chokoladesmørepålæg til at lave en silkeblød chokolade-nøddeis. Det er ren forkælelse i en kop! Buon appetito! 

Opskift: 4 personer

Ingredienser

1 glas Nocciole, Made by Mama

½ liter piskefløde
8 espresso-shots 

Tip:
Pynt med karamelkugler, revet chokolade eller lidt knuste hasselnødder for ekstra luksus.

Sådan gør du

Chokolade-nøddeisen (laves dagen før)

  • Tag glasset med Nocciolata ud af køleskabet mindst 2 timer før, så det bliver blødt og nemt at arbejde med.
  • Hæld hele glassets indhold i en stor røreskål, tilsæt piskefløden og pisk det hele sammen til en cremet konsistens. Brug en røremaskine eller håndmixer – start langsomt og øg farten lidt ad gangen.
  • Pas på ikke at overpiske! Ismassen skal være blød og luftig, ikke grynet eller for stiv.
  • Hæld cremen i en plastbøtte med låg og stil den i fryseren natten over.